Boerderijwinkels en terrassen

Op veel van onze locaties is een boerderijwinkel en terras te vinden waar verse en lokale producten te koop zijn.
Bekijk hieronder per locatie wat er wordt aangeboden en kom zelf genieten.

Stadsboerderij Griftsteede

Snuffel rond bij de boerderijkast op Griftsteede voor de lekkerste lokale producten, boeken en nog veel meer. Met een beetje geluk verkopen we eieren van onze kippen en is er verse honing te verkrijgen op het moment van jouw bezoek. Ook zijn er met enige regelmaat vleesproducten te verkrijgen. In ons koffiehutje zijn onder andere thee, biologische koffie, bio sap, Tony Chocolonely chocolademelk, taart en koekjes te koop.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 16.45 uur.

Stadsboerderij Koppelsteede

Op Koppelsteede is een boerderijwinkel en terras te vinden. Kom langs bij de winkel voor groenten en fruit uit onze eigen tuin (seizoensgebonden) en honing van Utrechtse imkers. Ook verkopen we met regelmaat gekaarde wol van onze eigen schapen, vleesproducten en eieren van onze kippen. Een gedeelte van de oogst wordt verwerkt in zoete lekkernijen die je kan bestellen bij onze boerderijwinkel. Denk aan vegan gebak, cake, of chocolat-chip cookies uit eigen oven. Heerlijk in combinatie met een kopje koffie, thee of een bio sapje!

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 16.45 uur

Stadsboerderij Gagelsteede

Op Gagelsteede hebben we een kleine boerderijwinkel waar je lekker kunt rondsnuffelen of neerploffen. Maak een praatje met een van onze vrijwilligers die de winkel runt en bestel een heerlijke cappuccino. Ook serveren we diverse taartjes. We werken samen met de bakkers van Taart, de taartenwinkel in wijk Oog in Al. Wanneer het seizoen het toelaat, hebben we een prachtige oogst te koop van Voedseltuin Overvecht.

Openingstijden: dinsdag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 16.30 uur.

Stadsboederij Eilandsteede

Vanaf augustus 2021 kun je op Eilandsteede genieten van verse koffie, taartjes en veel ander lokaal lekkers. Geniet op het terras met uitzicht over de dierenweides.

Openingstijden: zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.45 uur.

Stadsboerderij Steede Hoge Woerd

Op Steede Hoge Woerd kun je terecht bij onze oogst- en groentekar. Daar vind je heerlijke oogst van onze verse groenten, vers fruit en kruiden van het seizoen. Je kunt ter plekke afrekenen met iDeal of met contant geld. 

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 16.45 uur

Stadstuin Zuilen​

Op stadstuin Zuilen hebben we een echte theetuin. Je waant je daar voor even helemaal weg van de drukke stad. Kom in deze groene oase genieten en plof neer in de hangmat.  Een divers aantal theesoorten maakt de keuze niet makkelijk. Ook voor een verjaardagsfeestje, bedrijfsuitje, workshops, vergaderingen, creatieve uitjes of praatsessies is deze plek uniek!

Tijdelijk gesloten: van zondag 17 oktober 2021 t/m maart 2022 is de horecagelegenheid op Stadstuin Zuilen tijdelijk gesloten in verband met de wintermaanden. Als de hekken open zijn, ben je wel van harte welkom voor een wandeling over de tuin of een rustmomentje op een van onze bankjes. 

Overige locaties

We werken er momenteel hard aan om bij Stadstuin Klopvaart alles gereed te maken voor de realisatie van een boerderijwinkel en terras. Nog even geduld dus! Ook op Stadstuin Food for Good werken we aan voorbereidingen voor de verkoop van verse producten. Op Kasteeltuin Nijevelt, Stadstuin Plutodreef en Stadstuin Kanaalweg is nog geen boerderijwinkel of terras te vinden. 

Huurmogelijkheden

Het is mogelijk om een ruimte bij een van de vijf stadsboerderijen of in een van onze stadstuinen te huren. Met de boerderijwinkels op onze locaties kunnen wij ook voor de catering zorgen. Kijk voor alle mogelijkheden op de verhuurpagina.